logo

Kaj vse ponuditi malčku za igro

Najbolj preprosta stvar, ki jo lahko ponudimo malčku in jo sigurno imamo vsi na voljo, je enostavna kartonska škatla. Super je, če je vsaj tako velika, da malček lahko sedi v njej.

Ponudimo mu še barvice, voščenke ali samo navaden svinčnik. In ustvarjanje se začne.

Moj Noel, ki je danes star že 4 leta, je vedno najraje ustvarjal z voščenkami, sploh te večje površine.

Če imate še starejšega otroka, pa lahko oba uživata v vragolijah s škatlo 🙂 Starejši lahko mlajšega prevaža v njej. Včasih pa tudi starši prebudimo otroka v sebi in se tudi sami preizkusimo v tem.

Še ena luštna igra za najmlajše je, da po njegovem puloverju, majici, hlačah pripnemo ščipalke. Kaj hujšega, kot če ti nekdo pripne nekaj kar ne moraš spraviti dol. Ampak z malo motivacije in truda tudi to malčku slej ko prej uspe.  Super igra za fino motoriko ter pincetni prijem.

Res veliko je stvari, na katere se niti ne spomnimo, a jih imamo pri roki. Ena izmed teh so tudi zamaški. Izberemo zamaške različnih velikosti, naj bodo od manjših do večjih plastenk do gela za pranje perila. Ti zamaški naj bodo takšni, da se jih da odvijati in privijati.

Potem enostavno vzamemo neko škatlo, ji izdolbemo luknje primerne zamaškom in iz ene strani damo navoj iz druge pa zamašek. In igrača je pripravljena na odvijanje in privijanje! (slika na začetku)

Še ena takšna stvar, ki jo imamo ponavadi pri roki, če imamo malčka, so pokrovčki od vlažilnih robčkov. Ti nam res povsod pridejo prav, tudi še potem ko so malo starejši. Jaz sem jih uporabila na policijski postaji, ki smo jo ustvarili iz kartona in potem sem notri nalepila slike policistov. To se je prav pogovarjal z njimi (seveda v svojem jeziku hehe) in se velikokrat igral tudi skrivalnice….ku-kuc.

S cofki, mogoče nekje srednje  velikosti tudi lahko pripravimo veliko izzivov. Eden je, da v neko košarico ali posodo, škatlo damo cofke. Potem napeljemo nekakšno mrežo iz volne ali vrvice in naloga je, da otrok dobi ven iz te posode ali košarice vse cofke. In da vam povem eno zanimivost….moj Noel je po dveh minutah truda, enostavno obrnil košarico na glavo in glej ga zlomka, vsi cofki so bili en dva tri zunaj.

Potem lahko uporabimo tudi bidon ali kakšno flašo z ozkim vratom, ravno da gre skozi slamica. Slamice narežemo in otrok potem vtika slamice skozi odprtino v flaško. Pa tudi ven jih seveda potem skuša dobiti.

Še ena zanimiva igra s cofki, sicer malo manjšimi, pa je hranjenje ptička. Na poljubno škatlo prilepimo ptička. Jaz sem ga izdelala kar iz kolaž papirja. Pri kljunu naredimo manjšo luknjico, toliko da gre cofek skozi. Otroku ponudimo tudi pinceto in mu povemo, da je njegova naloga, da nahrani ptička s cofki. Namesto pincete, seveda lahko uporabi tudi roke. 

Deli preko:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sledi nam na...

Najbolj brano

Povezane vsebine

Novi lastniki igralnice

Dragi starši! Z največjim veseljem vam sporočamo, da smo s 16. oktobrom 2023 prevzeli vodenje otroške igralnice Rubyland. Z ekipo imamo velike načrte, kako že

Kaj vse ponuditi malčku za igro

Najbolj preprosta stvar, ki jo lahko ponudimo malčku in jo sigurno imamo vsi na voljo, je enostavna kartonska škatla. Super je, če je vsaj tako

velikonočne delavnice

Velikonočne delavnice

Tega ne smeš zamuditi!!!   Pripelji otroka oz. otroke k nam v četrtek, 6.4. ob 17.uri, ti pa si vzemi čas za kavo ali shoping